Skip to main content

Op zoek naar De Betere Wereldbaan? 

Word trainee bij een Omgevingsdienst!

Wij zoeken trainees die de leefomgeving een beetje beter willen maken. Een specifieke opleidingsrichting vragen we niet, wel een scherpe blik. Net als enthousiasme om uitdagingen aan te pakken en, soms complexe, vraagstukken op te lossen. 

Solliciteren voor het traineeship is op dit moment niet meer mogelijk. Houd de website in de gaten voor meer nieuws.

Bij wie kom je terecht?

Wij zijn de omgevingsdiensten in de provincie Zuid-Holland. We werken op veel gebieden met elkaar samen. Ook dit traineeship hebben wij samen opgezet. Voor jou als trainee betekent dit dat je solliciteert op het gezamenlijk traineeship, maar in dienst treedt bij één van de vijf omgevingsdiensten.

Als omgevingsdiensten hebben wij bijzonder werk! Met onze adviezen, controles en vergunningen dragen we bij aan een fijne plek om te wonen en te werken. Dit doen we namens de gemeenten in Zuid-Holland en de provincie. Je vindt in onze provincie grote industrieën, havengebieden en drukke binnensteden, maar ook rustige natuurgebieden, kleine dorpskernen en uitgestrekte agrarische gebieden. Dat maakt het werk veelzijdig en dynamisch.


Wat ga je bij ons doen?

Het traineeship duurt 1,5 jaar. In deze periode maak je kennis met verschillende organisatieonderdelen en de daarbij behorende facetten van ons werk. Zo ervaar je wat het beste bij jou past. 

Denk aan het beoordelen van aanvragen of meldingen (vergunningverlening), meelopen met onze inspecteurs (toezicht) en nadenken over welke effecten activiteiten van bedrijven hebben op de omgeving (advisering). Daarnaast ondersteun je de projectleider of ben je zelf projectleider, zowel bij inhoudelijke als bij bedrijfsvoerings- en procesoptimalisatieprojecten.

Draai je al een tijdje met het programma mee? En zie je kansen voor een project wat van toegevoegde waarde is? Dan krijg je ruimte om dit ook uit te voeren. Meer weten? Onderaan deze pagina download je de volledige omschrijving met alle informatie in PDF!

En na het traineeship? De intentie is dat je een vast contract krijgt voor een functie waarin jouw talent het meest tot zijn recht komt.

Als trainee ontdek je je krachten, krijg je de ruimte en vind je de ideale plek om jouw eerste stappen in je carrière te zetten!

Pieter Baauw

Is er ruimte voor opleiding en ontwikkeling?

Jazeker! Je volgt trainingen gericht op het ontwikkelen van jouw vaardigheden en competenties. Ook krijg je een basistraining over de inhoud van ons werk. Deze trainingen volg je samen met de trainees van de vijf deelnemende omgevingsdiensten in Zuid-Holland. Zo leer je ook van elkaars ervaringen en hoor je hoe zaken bij de andere diensten gaan. Mogelijk voer je later in het traineeship met elkaar als trainees ook een gezamenlijke opdracht uit.

Onze collega’s werken je in en begeleiden je, zodat je met je inhoudelijke vragen altijd terecht kan bij iemand met ervaring. Daarnaast word je begeleid door een mentor. Samen denk je na over wat jou verder gaat brengen, wat je daarin lastig vindt en hoe je daarmee om kan gaan.

Solliciteren

Op dit moment is het niet meer mogelijk te solliciteren. Heb je nog vragen over het traineeship of over de procedure? Neem contact op met Leon Treffers (06-83945128). Bel of app gerust!


Verhalen uit de praktijk: deze trainees gingen je voor

“Onder begeleiding van collega’s mag ik ontzettend veel werkzaamheden van verschillende disciplines binnen de organisatie zien. Van dagjes meelopen met toezichthouders tot zelf projecten/evenementen organiseren en nog heel veel meer!”

Tessa – trainee ODMH

Lees verder

“Het traineeship geeft mij de mogelijkheid om antwoord te vinden op al mijn vragen als jonge professional. Als trainee ontdek je je krachten, krijg je de ruimte en vind je de ideale plek om jouw eerste stappen in je carrière te zetten!”


Pieter – trainee OZHZ

Lees verder

“Daag jezelf uit om jouw kracht en interesses te vinden! Voor iedereen is plek. Het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld trainees gestart met een achtergrond in Integrale veiligheidskunde, MSc Chemical Engineering, Forensische criminologie.”

 

Timothy – trainee DCMR

Lees verder

Download hier de PDF met alle informatie op een rij over het traineeship